Spring naar inhoud

De EU, PvdA en allochtonen; veel gemaakte fouten over Socialisme

juli 23, 2013

Er bestaan schijnbaar nogal veel misverstanden over Socialisme.

De belangrijkste op een rijtje:

1) De EU
“De EU is een socialistische zooitje dat zielige landjes als Griekenland en Spanje wil blijven steunen, zelfs als dat de eigen ondergang betekent.”

Laten we voorop stellen: de EU heeft niets, maar dan ook niets met Socialisme te maken.
De EU is autoritair, wil verregaande sociale controle en is kapitalistisch. Dat zijn drie eigenschappen die niet verenigbaar zijn met Socialisme.
De EU wil een economische en sociale eenheidsworst draaien, waar zij de scepter zwaaien. Socialisme wil de diversiteit behouden en staat voor een samenleving die door zichzelf wordt bestuurt, in plaats van door een elite.

De EU: niet Socialistisch.

2) De PvdA
“De PvdA is socialistisch en dus wil het ons geld afpakkken en totale socialistische controle uitoefenen.”

Bovenstaande zin bevat een aantal fouten.

  • De PvdA is NIET Socialistisch (wat zij zelf ook zeggen); zij zijn Sociaal-Democratisch. Het grote verschil zit hem in de toepassing van Kapitalisme.
    Sociaal-democraten hebben de illusie dat ze het Kapitalisme om kunnen vormen tot een eerlijk systeem. Socialisten daarentegen hebben die illusie niet en zijn dus anti-Kapitalistisch.
  • Socialisten willen uw geld niet afpakken, zij streven juist naar een samenleving zonder geld.
  • Noch de PvdA noch het Socialisme pleit voor sociale controle. Sterker nog: Socialisten willen zelfs een totale afschaffing van de sociale controle. Ook van de benauwende en betuttelende regels en wetten die ons verbieden om te doen wat we willen en ons leven te leiden. (Let wel: Stalinisme is ook geen Socialisme. Het was Autoritair en…tja eigenlijk hetzelfde als de EU!)

De PvdA: niet Socialistisch.

3) Immigratie en allochtonenproblemen
“De Socialisten willen hun allochtonen-vriendjes hierheen halen. Ze mogen onze centen komen opvreten en als ze jatten en mishandelen mag je ze niks doen. De Socialisten zijn de schuld van de problemen met Moslims/Marokkanen”

In de jaren vijftig zijn er honderden, zo niet duizenden goedkope arbeidskrachten naar Nederland gehaald uit louter winstbejag van Kapitalistische bedrijven. Die werden ook nog eens lekker goedkoop weggestopt in goedkope huizen in aparte wijken ver bij de Autochtone bevolking vandaan. Die smeltkroes van armoede en ellende werd de basis voor de problematiek met (schijnbaar) Marokkaanse jeugd. (lees hierover meer in mijn artikel “Anti-Islam 2; Oorzaak“)

Dat Socialisten de oorzaak zouden zijn van het probleem met bepaalde minderheden (volgens zeggen veelal Marrokanen), is zwaar overtrokken. De complete politiek heeft wel te lang zijn mond gehouden. Zo ook de enige (min of meer) socialistische partij, de SP.
Socialisten de schuld geven van politiek correct gedrag van politici is gewoonweg ongeïnteresseerd populisme.

Daarnaast keurt socialisme stelen en mishandeling af. Al staat socialisme ook voor de afschaffing van prive-bezit (anders dan persoonlijke eigendommen, zoals tandenborstels, familiejuwelen, fotoalbums etc.). Stelen zou zodoende niet meer nodig zijn.

Het allochtonenprobleem: niet Socialistisch.

Conclusie
Er wordt over Socialisme nogal vaak onwaarheden of halve waarheden gesproken. Soms uit populistisch oogpunt, om er zelf beter van te worden, maar vaak vanuit onwetendheid. Hopelijk heb ik één en ander duidelijk kunnen maken.

Socialisme is vóór economische gelijkheid en sociale vrijheid en tegen Kapitalisme en de EU.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Plaats een reactie