Spring naar inhoud

Dictator Zijlstra: Nooit meer referendum

januari 24, 2013

In een interview met Pauw en Witteman zei fractieleider Zijlstra van de VVD, dat als het aan hem lag, er niet snel weer een referendum komt.

“Wij hebben het een keer gedaan en dat ging over de Europese grondwet. Dat is zeer slecht bevallen”, aldus Zijlstra.

Dat is dus waar de VVD naar toe wil. Een totalitaire staat. De ‘vrijen’ (liberalen) willen ons graag laten weten dat ze superieur zijn en niet graag hebben dat het domme volk zijn stem laat horen.
Onze democratie wordt handig ingeperkt en de VVD trekt de macht naar zich toe.

Referenda zijn dé uitgesproken manier om op een echt democratische wijze, de stem van het volk te laten horen. Directe democratie. De VVD ziet liever dat het Nederlandse volk een dominerende elite ‘kiest’.

Wat de heer Zijlstra vakkundig ontwijkt is de reden van het ‘mislukken’ van Neerlands eerste en enige referendum. De informatievoorziening was destijds nihil en velen hebben voornamelijk tegen gestemd omdat zij (wij) het gevoel kregen dat Europa te veel macht naar zich toe zou trekken. Dat er dan een negatief resultaat ontstaat is niet vreemd. Mensen hebben nou eenmaal de neiging om de hakken in het zand te zetten als men niet te weten krijgt wat er op het spel staat.

Het zinde het toenmalige kabinet geenszins dat het volk niet dezelfde mening had als de regering. Daarop besloten zij de uitslag van het referendum te negeren en alsnog in te stemmen met een Europese grondwet.
De regering heeft lak aan zijn eigen volk! Het spreekt zich uit op de meest democratisch mogelijke wijze, maar negeert het volkomen! Volksvertegenwoordigers? Blijkbaar niet.

De heer Zijlstra heeft het me nog eens haarfijn duidelijk gemaakt: de Neo-liberalen zien Nederland liever een dictatuur worden.

From → Uncategorized

7 reacties
  1. Halbe is een reuze aardige vent. Zal het ooit wel schoppen tot minister-president.

  2. Roberto la Verita permalink

    Ik ben bang”Dictator”

    Die vrijen”Liberalen”,wat je zelf zo mooi schrijft praten als ze het over vrijheid hebben,over HUN eigen vrijheid.
    De vrijheid van list,bedrog en uitbuiting.
    Roberto

  3. Maar Roberto is negatief over iedereen.
    Op wie moet ik dan in vredesnaam stemmen?

    • Dat is aan jou zelf uiteraard. Ik hoop in ieder geval niet op de VVD of de PVV, maar de keus is uiteindelijk toch aan jou.

      En technisch gezien is Roberto enkel negatief over de liberalen (al valt te twisten of niet (nagenoeg) alle partijen onder die noemer opereren tegenwoordig). Ga toch maar op safe en stem SP 😉

Trackbacks & Pingbacks

  1. PvdA verpest het voor Links |

Plaats een reactie