Spring naar inhoud

Anti-Islam; het nieuwe antisemitisme

april 8, 2013

Inleiding
Er is momenteel veel commotie rondom de Islam en zijn volgers, de Moslims. Mensen als Geert Wilders beschuldigen Moslims van anti-westerse ideen en fundamentalisme. Zij zouden crimineel zijn en stelselmatig vrouwen, homo’s en Joden mishandelen.
Ook zouden Moslims veel vaker betrokken zijn bij misdrijven dan autochtonen/niet-Moslims (een belangrijk onderscheid moet worden gemaakt tussen beide).
Laatst (in de nacht van 4 op 5 april jl.) werd in de tweede kamer nog een Marokkanendebat gehouden op aandringen van de PVV. [1]

De cijfers en zogenaamde feiten waarmee zogenaamd bewijs wordt geleverd door anti-Islam-aanhangers worden vaak verkeerd geïnterpreteerd of, erger nog, bewust verkeerd genoemd.
In een uitstekend artikel van Flip Vandyke wordt uitgebreid uit de doeken gedaan hoe misleidend de, ogenschijnlijk duidelijke cijfers van het CBS eb SCP blijken te zijn. [2]

De oorzaak
Waarom worden Moslims vaak zo gehaat?
Volgens Wilders en zijn aanhangers is de Islam zelf de schuldige. Zij omschrijven het als “een achterlijke religie die aanzet tot onderdrukking van misbruik van vrouwen geweld jegens homo’s en Joden”. Waar komt dat vandaan?

Sinds 11 september 2001 staat de Islam op een negatieve manier in de kijker. Sinds die dag zijn anti-Islam sentimenten hand over hand toegenomen.
Ook de misdaadcijfers van allochtonen uit Islam-landen helpen niet mee. In stedelijke gebieden komen regelmatig aanrandingen en mishandelingen plaats. Zoals het artikel van Flip Vandyke al liet zien zijn bijvoorbeeld Marokkanen 3,5 keer vaker verdacht van misdrijven dan autochtonen. Let wel, verdacht, niet schuldig aan.

Maar de cijfers dan?
Ik ontken niet dat er een probleem is. Ook ontken ik niet het aandeel dat de Moslim-gemeenschap in Nederland heeft in de criminaliteit.
Wat ik wel ontken is de reden. Het is niet de Islam die ervoor zorgt dat vrouwen worden achtergesteld op mannen. Noch is het de reden voor de antisemitische houding van sommige fundamentalistische Moslims.
Over de oorzaak valt te twisten, al zal ik sowieso pleitten tegen elke religie dan ook en dan met name de patriarchische verhoudingen die diep zijn ingebakken in bijna alle religies.

Dit artikel gaat echter niet in op de oorzaak (daar zal ik in een ander artikel binnenkort over uitweiden).

Het gevaar van de anti-Islam-beweging
Waar dit artikel wel over gaat is het gevaar wat uitgaat van de anti-Islam-beweging. De haat jegens een religie en zijn volgers wordt door de PVV op een zelfde manier gepredikt als Hitler deed met de Joden.
Het gaat niet goed in de wereld en er moet een zondebok worden gezocht. Kon Hitler dat in de jaren ’30 doen met de Joden, zo doet Geert Wilders het nu met de Moslims.
Een PVV-aanhanger zei mij al eens: “Maar wij willen echt geen Marokkanen vergassen ofzo! Ze moeten gewoon oprotten hier!”. Dan wil ik u nu graag herinneren aan de periode na de vrijlating van Hitler in 1924. Hitler heeft nooit geroepen dat alle Joden vergast zouden worden. Hij heeft nooit geroepen dat ze uitgeroeid moesten worden. Hij zei enkel dat ze weg moesten uit Duitsland (althans, zo begrepen veel van zijn aanhangers het).
Ziet u de vergelijking?

Heeft Nederland dan niets opgestoken tijdens de geschiedenisles op school? Moeten we echt weer in een nieuw ‘Derde rijk’ terechtkomen?
Kom nou mensen, gebruikt uw verstand! Stopt de blinde haat jegens de Islam of welke religie dan ook! Heb een hekel aan de daders, niet aan hun geloof!

Stop de anti-Islam!

—————————————————————————————————-

Voetnoten:

1. – Bron: NOS

2. – Bron: Marokkanen en criminaliteit – Flip Vandyke

From → Uncategorized

40 reacties
 1. observator permalink

  De anti Islam camapagne is een uitvinding van Israel, om te voorkomen dat het verzet tegen de joodse bezetting van Palestina wordt gezien als gerechtvaardigd verzet.
  Niet voor niets werd Heksi Ali ingehuurd door AEI, American Enterprise Institute, de joodse club die ook PNAC publiceerde, Plan New American Century, wat vroeg om een new Pearl Harbor, om de VS die landen te laten bezetten die nog niet onder de VS knoet waren, zoals Irak en Afghanistan.

  • Ik weet niet of het een uitvinding is van, maar het staat vast dat Israel’s hetze tegen de Islam zeker heeft geholpen in de groei van de anti-Islam-beweging.

   • DE ISLAM HAAT DE JODEN NETZO ALS IN DE HITLERYIJD
    christenen en joden moeten dood staat in de heilige koran
    kijk maar eens naar de opvattingen van de staat IRAN enz

    • Beste Hans,

     De Islam haat de Joden niet. U bent duidelijk verkeerd geïnformeerd. Ja, er zullen individuen of groeperingen zijn die Joden (overigens alle anders gelovigen) haten, maar die zijn er ook onder Christenen, Joden en niet-gelovigen.

     Niet-Moslims worden binnen het Islamisme (een politieke stroming die gebruik maakt van de Sharia; niet te verwarren met Islamitisch) aangeduidt als Dhimmi’s.
     Deze Dhimmi’s zijn onder bepaalde voorwaarden geoorloofd de eigen religie te blijven beleiden. Deze restricties zijn gematigd en de belangrijkste zijn extra belasting (eigenlijk alleen voor mannen; tenzij deze meevochten aan de zijde van de Moslims), niet bekeren of evangeliseren en geen nieuwe kerken of synagoges bouwen (bestaande gebouwen mogen gewoon worden gebruikt).
     Nergens staat dat zij moeten worden gedoodt.

     Let wel: dit Islamisme wordt slechts in een beperkt aantal Islamitische landen gebruikt.

     Maar goed, uw opmerking over de staat Iran. Zijn anti-westerse symphatieën zo Islamitisch? En is dat anti-westerse antisemitisch? Nee. Zijn zij tegen de staat Israël? Ja, maar daar zijn er meer van (waaronder mijzelf). Dat is geen antisemitisme dat is anti-seculier Zionisme.
     Overigens is de reactie op de westerse wereld door Iran ook een reactie op westers imperialisme. “Wij zullen jullie wel even vertellen wat goed is”, de algemene westerse stellingname. Gek dat ze daartegenin gaan? Vind ik niet.

     De leugens die u echter vertelt zijn echter van hetzelfde haatzaaiende kaliber waar u anderen van beticht.
     “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet.”

     • Anoniempie permalink

      Ik weet niet of dit 4 jaar later nog steeds relevant is, jullie gedachten zouden ondertussen wel veranderd moeten zijn. De sharia wetgeving is gebaseerd op de Hadith, Dhimmi’s moeten volgens de Hadith gedood, gestenigd en gemarteld worden. Wou dat even verbeteren 🙂

  • Ia noyb permalink

   Gelul !

 2. Arjan Fernhout permalink

  Zo is het. En in aansluiting aan @observator twee links:

  Amira Hass: The anti-Semitism that goes unreported
  http://www.israeli-occupation.org/2012-07-18/amira-hass-the-anti-semitism-that-goes-unreported/

  = The MEF (Middle East Forum) once had a Legal Defense Fund for Geert Wilders, the Dutch politician prosecuted for “hate crime” because his speeches and documentaries offended some Muslims. Whatever Mr. Wilders said about Muslims, we support his defense. (He was acquitted June 23, 2011.) But the hypocrisy of Mr. Pipes (Daniël Pipes) is astounding. He claims to defend freedom of speech yet remains silent while hundreds of other Europeans (and one American) languish in prison for speech offensive to some Jews. =

  Birds of a feather
  http://ariwatch.com/BirdsOfAFeather.htm#11

  Eén voordeel is dat joden wereldwijd op wat extremisten na niets met Geert Wilders hebben. Dat geldt in de VS voor zowel ADL (anti defamation league) etc. als de liberale joodse oppositie bij o.a. Mondoweiss.net. Hier een stuk over Daniël Pipes bij deze organisatie:

  Daniel Pipes wants to take down Iranian-American group so he can get a war:

  = The right-wing Middle East Forum has the National Iranian American Council (NIAC) in its sights for one reason: it wants a war on Iran, and NIAC is trying to stop that from happening. Details of the smear campaign against NIAC were revealed in a piece by The American Independent’s Eli Clifton. Clifton reports that the Middle East Forum’s Legal Project is “increasingly the go-to funder” for anti-Muslim activists like Geert Wilders who find themselves in legal trouble. The group is headed by leading Islamophobe and neoconservative Daniel Pipes.

  In September, Reuters reported that the Middle East Forum funded Dutch citizen Wilders’ defense when he was charged with “inciting hatred against Muslims,” as Clifton writes. But the revelation that the Middle East Forum funded the legal defense of a writer who smeared the National Iranian American Council (NIAC) is a new one reported by Clifton. =

  http://mondoweiss.net/2012/12/daniel-iranian-american.html

  Enfin, van wat er soms in Israël gebeurt kunnen we hier missen als kiespijn:

  Bij Mondoweiss.net hierover: “Waar hebben we dit eerder gezien?”

  • “Eén voordeel is dat joden wereldwijd op wat extremisten na niets met Geert Wilders hebben.”
   Vergis je hier niet in. Ze hebben misschien geen directe link, maar het Israelisch Nationalisme is net zo sterk daar als Wilders’ Nationalisme hier.
   Nationalisten blijven het. En een gemeenschappelijke vijand maakt soms de vreemdste verbonden (bijvoorbeeld Stalin en Hitler)!
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Molotov-Ribbentroppact

   Dat de situatie zorgelijk is, staat in ieder geval vast.

 3. Mike permalink

  Ik heb Wilders nooit horen zeggen dat ze moeten ‘oprotten’ hier. Wel hoor ik hem in bezwaar gaan tegen het willen islamiseren van onze eigen cultuur. Volgens mij is zijn consensus, pas je aan, en als het je hier niet bevalt dan vertrek naar waar het je wel bevalt in plaats van hier de boel te willen veranderen. Het is van de pot gerukt dat hier een advocaat niet hoeft op te staan voor een rechter vanwegen zijn geloof, of een vrouw geen hand wilt geven. Totaal teken van disrespect. Wij moeten daar begrip voor opbrengen, dat is immers zijn cultuur. Maar waarom moeten wij steeds maar schuiven voor een cultuur die geen rekening wilt houden met onze normen en waarden? Waarom moeten wij steeds maar weer begrip opbrengen voor mensen die zelf beslissen hier te willen wonen, maar zich niet wensen aan te passen aan deze cultuur? Ga dan gezellig naar een land waar je je wel thuis voelt.

  De zogenaamde extremistische moslims zijn die personen die de quran tot op de letter volgen, het boek staat vol met passages waarin opgedragen wordt om de ongelovigen uit te roeien en de Islam over de wereld te verspreiden. Ik als ongelovige vind dat op zijn minst bezwaarlijk. Zo ben ik echter tegen elke vorm van religie die geweld aanmoedigt, al zijn christenen hier binnen dit land geen gevaar voor onze samenleving aan het vormen, de Islam wel.

  Ook zie ik geen filmpjes het internet rond gaan van Joden of christenen die onder het geschreeuw ‘god is groot’ weer eens iemand onthoofden. Strijders noemen ze zichzelf. Het is inderdaad wel heel dapper om met 10 man één persoon te onthoofden terwijl je hem eerst ontdoet van al zijn beetje zelf respect. Wat een helden. Strijders strijden tegen de vijand die hun bevecht, niet tegen de weerloze burgers die ze ontkleden en onthoofden en niet tegen de vrouwen die ze verkrachten. Dit zijn geen strijders maar laffe beesten. En dan vind je het gek dat er mensen tegenin gaan en anti bewegingen komen??

  • Beste Mike,

   Allereerst zijn het vooral tweede of derde generatie allochtonen die zich in de nesten werken. Dat heeft zo veel jaren verder niets meer te maken met vluchtelingen.
   Ook hebben de eerste generatie allochtonen, de gastarbeiders keihard gewerkt voor een bestaan hier, maar wij stopten ze in enclaves. Hoe kun je überhaupt integreren in een cultuur waar je niet of nauwelijks mee te maken krijgt?
   Daarnaast zijn die niet gezellig eens gaan buurten in Nederland. Die hebben Nederlandse bedrijven hierheen gehaald, om het vuile werk te doen wat geen Nederlander wilde. Maar respect daarvoor had niemand. Het was maar normaal.

   Daarnaast neem ik het allerminst op voor mensen in openbare beroepen die vrouwonvriendelijk zijn (iets wat ik sowieso ongewenst vindt en ook bij heel veel autochtone Nederlanders voorkomt) of het weigeren op te staan of het schudden van een hand. Uiteraard ben ik van mening dat gasten zich dienen aan te passen aan de gastheer/vrouw, maar je hoeft niet je complete “ik” buiten te laten.

   De extremisten onder de gelovigen zijn altijd kwalijk geweest. We zijn trots op ons verleden, maar uit naam van Christus zijn vele en vele “ongelovigen” omgebracht tijdens de vele kruistochten naar het ‘beloofde land’.
   Toch brengt ook de moderne tijd extremistische Christenen, zoals de Ku Klux Klan en de leden van de Westboro Baptist Church.
   Ook in het Jodendom zijn extremisten te vinden. Zo riepen in 2011 extremistische Joden provocerende teksten, zoals ‘Slacht de Arabieren!’ tijdens de Jom Jeroesjalajiem,
   Uit het jaarverslag van de AIVD blijkt dat er geen sprake is van een zorgelijke situatie omtrent het moslim-extremisme en dat bepaalde partijen zich in 2012 zelfs redelijk koest hebben gehouden.
   Daarnaast gaan de partijen niet verder dan demonstraties en was een enkeling betrokken bij bedreiging (de Leider van Sharia4Holland).

   Let wel, uit dat zelfde rapport is op te maken dat de situatie voor rechts-extremisten nagenoeg identiek is. Ergo, neo-nazi’s en fascisten zijn net zo gevaarlijk voor Nederland als Mosim-extremisten.
   De “dreiging” van dierenrechtenextremisten is volgens de AIVD zelfs groter! Toch hoor ik daar nooit over! Ze zouden de PvdD moeten verbieden! (dat is althans via een analogie, wat Wilders zegt over Moslim-partijen).

   De personen die u in uw laatste alinea noemt zijn inderdaad laffe beesten. Toch kennen we ook allemaal de voorbeelden van de Ku Klux Klan en bijvoorbeeld de potenrammers.
   Stuk voor stuk onmenselijk. Toch zijn dat vaak trouwe autochtone, blanke Nationalisten. Wat ik bedoel is, dat het nooit goed is te praten, maar dat we niet alleen met een beschuldigende vinger naar het midden-oosten moeten wijzen, maar dat het zelfde gebeurt om de hoek van de straat.
   En nu is het uw beurt voor de vraag: “En dan vind je het gek dat er mensen tegenin gaan en anti bewegingen komen??”

 4. robin permalink

  De ”socialisten” hebben er aan bijgedragen dat er escalaties optreden en dat deze in de toekomst explosief zullen toenemen. Door te lang en te vaak discussies te stigmatiseren en onprettige, soms onethische stellingen te negeren of volledig doof te zijn voor kritische opmerkingen van anderen, krijg je een intolerante samenleving. Bovendien laten bepaalde stromingen in de islam, ook hier, een ongekende haat zien richting andersdenkenden en andersgelovigen. Hoe gaat men daar eigenlijk mee om? Als je denkt dat je met het negeren en ontkennen van deze gevaarlijke tendensen de oplossing presenteert, ben je oerstom bezig.

  Het is door partijen als de PvdA en soortgenoten dat de maatschappelijke tolerantie gedaald is en dat dit soort anti-bewegingen blijven groeien en het is een kwestie van tijd alvorens gewelddadige conflicten uit zullen breken hierdoor tussen groepen. Het valt te hopen dat degenen die jarenlang tendensen in de samenleving hebben ontkend of genegeerd, als eerste de prijs letterlijk zullen betalen. Niemand is gebaat bij het negeren, ontkennen en verdraaien van de gevoelens, ook de hele idiote en irrationele, die er in de samenleving in en tussen groepen leven. Laten we hopen dat degenen geofferd worden die dit verdienen, omdat zij hun kop in het zand staken.

  • Ik ben blij dat u “socialisten” tussen aanhalingstekens zet. Het waren de kapitalisten die de problemen veroorzaakten, maar het zijn de sociaal-democraten en sociaal-liberalen die het hebben verergerd.

   Laten we vooropstellen dat ik persoonlijk anti-religieus ben (hetgeen niet wil zeggen dat ik atheist ben; ik ben agnostisch). Ik geloof dat religies, ongeacht of er een god bestaat of niet, een opeenstapeling zijn van zeer oude tradities en gebruiken die destijds heel normaal waren, maar inmiddels al enkele eeuwen zijn gedateerd.
   Mocht er een god bestaan dan denk ik dat hij/zij je zou afrekenen op je daden en niet op het aantal kerkbezoeken of het demonstreren tegen homosexualiteit (om maar even een zijweg te noemen).
   En juist van die barmhartigheid, die Jesus en Mohammed nota bene zo tentoon spreidde, zie ik zeer weinig terug.

   Fundamentalisme is onwenselijk. Wat daar mee te doen is lastig. Maar zodra er geweld bij komt kijken dan zal er actie ondernomen moeten worden.

   Maar van een Jihad is in Nederland nog lang geen sprake.
   In het jaarrapport van 2012 sprak de AIVD zelfs van een stabiele situatie. Er was zelfs sprake van meer eco-terrorisme dan van religieus-terrorisme.

   De situatie zal juist door nationalistisch, reactionair en etno-centrisch gedachtegoed verder escaleren. Zelfs je kop in het zand steken is nog een betere strategie.

   Het is beter te kalmeren en proberen elkaar te begrijpen. Waarom doet een Moslim wat hij doet? Waarom zegt een Christen wat hij zegt?
   Begrip is het begin van de oplossing. Er is nog een lange weg te gaan.

 5. Ik denk dat de islam een zeer on tolerant geloof is wat vele groepen discrimineert..
  Laten we opletten wat de islamieten doen en ons gedrag daarop afstemmen dwz ons verdedigen.

  • Beste J,

   Allereerst hebben we het over Moslims in plaats van Islamieten.

   Ten tweede voel ik me eerder verplicht te verdedigen tegen de overheersing van kapitalisme en imperialisme.

   Begrijp goed dat die een veel grotere bedreiging en intolerantie met zich meebrengen.

   Trouwens, die “dreiging”, wat houdt dat nou eigenlijk in? Bang om bekeerd te worden?

   • Jeroenn permalink

    Communist, jij stemt zeker op die nep-socialisten van de PVDA

    • We zijn het er dus over eens dat de PvdA nep-socialisten zijn. En nee, ik stem SP, al is dat nog lang niet ‘links’ genoeg voor mij.

   • “Bang om bekeerd te worden” Ik zal eens met extremistische vlaggen gaan zwaaien in jouw wijk en moskeeën bouwen, mensen belagen op straat. Nogmaals, denk je echt dat het toeval is dat het moslims zijn en geen Boedhisten of zoiets dergelijks? Waarschijnlijk niet, het zit in de roots van de Islam. Het geweld wordt gerechtvaardigd door de Koran te citeren.

 6. kim permalink

  Ik vind zelf dat moslims helemaal geen respect voor niemand hebben.
  Ze hebben hier alles wat ze nodig hebben maar ze willen steeds meer
  Waarom heb je hier duizenden moskee’s?
  In geen 1 enkel islamitisch land kan je geen 1 kerk vinden.
  En dan komen zij hier dat wij respect voor hun moeten hebben.
  Grootste deel werkt niet en hebben hier alsnog een goed leven.
  En die jeugd die loopt ook alleen rond met tasjes en zorgen voor onrust.
  20 jaar en Nederland is helemaal islamitisch.
  En door wie?
  Door alle vrouwen die zogenaamd verliefd worden
  Die krijgen weer 3 kinderen en die worden moslims.
  Want nee de man gaat natuurlijk niet over naaren ander geloof.
  En zo heb je die vrouwen die in die hoofddoeken moeteb lopen.
  Want anders kijkt er een man naar hun en dat betekend dat ze vreemd gaat.
  En de man, die mag zoveel vrouwen hebben als hij wil.
  En als de vrouw vreemd gaat is ze gelijk dood.
  En door zulke domme ****** wordt je op een dag wakker.
  En dan komen er een groepje moslims binnen en die dwingen je dan over te gaan naar de islam.
  Dit vind ik echt nergens op slaan.
  Weg ermee!

  • Kim, ik ben het er helemaal mee eens!
   Moslims zijn niet tolerant en zaaien haat !
   Weg ermee! (met het tolereren van die intolerantie van hen)
   Het is te gek dat deze groep anderen zo mag intimideren.

   • Moslims heb ik nog nooit haat horen zaaien. Wilders daarentegen hoor ik het regelmatig doen, maar dan ineens is het “een discussie aanzwengelen”. Rechtse goedpraterij is het.

    Weg met alle intollerantie! (ja, dus ook die van jou)

  • Waarom heb je hier duizenden moskee’s?

   Er zijn hier nog geen honderden moskee’s, laat staan duizenden.

   In geen 1 enkel islamitisch land kan je geen 1 kerk vinden.

   Er zijn genoeg kerken in het midden oosten. Waarom heb je hier duizenden moskee’s?
   In geen 1 enkel islamitisch land kan je geen 1 kerk vinden.
   Jij hebt misschien te vaak op tv gezien dat de katholieken in Egypte onderdrukt worden. Wat je niet hoort is dat Koptische Christenen met rust gelaten worden en hun eigen kerken hebben. Wat zeg ik: Kathedralen zelfs!

   En wat te denken van de Chaldeeuws-Katholieken? 1.500.000 gelovigen, voornamelijk in het midden oosten. Ook gewoon eigen kerken.

   Nu zal ik het zelfs nog iets mooier maken.
   De Koran schrijft voor dat de huidige kerken behouden mogen blijven, maar dat er geen nieuwe mogen worden gebouwd.
   De Bijbel echter, schrijft voor dat geen ander geloof mag worden aangehangen als het Cristendom of het Jodendom (basis van het Christendom).
   Dat men in Westerse landen het Christendom dusdanig hebben afgezworen dat zulks niet meer wordt nagestreefd is weer een andere zaak, dat heeft dus niks met het geloof te maken.

   Daarnaast zijn er maar zeer weinig Westerse mensen die uit louter financieel oogpunt naar Islamitische landen vluchten.

   En die jeugd die loopt ook alleen rond met tasjes en zorgen voor onrust.

   Wat was het punt nou rond die tasjes?

   Door alle vrouwen die zogenaamd verliefd worden
   Die krijgen weer 3 kinderen en die worden moslims.
   Want nee de man gaat natuurlijk niet over naar een ander geloof.

   Zogenaamd verliefd? Worden die gedwongen? Weet jij meer dan ons?
   En waarom zou de vrouw dan overgaan naar de Islam? Worden zeker ook weer gedwongen?
   Er zijn ook mensen die uit vrije wil bekeren. Ik ken en zie namelijk genoeg vrouwen die helemaal niet bekeren in een relatie met een Moslim.

   En de man, die mag zoveel vrouwen hebben als hij wil.

   Nee. De Islam staat polygamie enkel toe onder bepaalde voorwaarden. De Bijbel is echter een stuk soepeler daarin:

   In de Bijbel zijn verscheidene verzen die polygamie reguleren (Exodus 21:7-10, Deuteronomium 21:15-17, 25:5-6 (als de man al getrouwd is; de leviraatsplicht)). Verscheidene bijbelse figuren hadden meerdere vrouwen: Lamech, Abraham, Jakob, Esau, Gideon, Saul, David, Salomo, Rechabeam, Elkana, Assur, Abia en Jojada.
   Joseph Smith, stichter van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, praktiseerde sinds 1831 in het geheim polygamie en heeft zo’n 27 vrouwen getrouwd naast zijn formele echtgenote Emma Smith. Van 1852 tot 1890 was polygamie onder de mormonen officieel toegestaan. Onder leden van afsplitsingen van de mormoonse kerk wordt het hebben van meerdere vrouwen nog steeds geaccepteerd.

   Als jij je laat dwingen zegt dat meer over jou dan over de Islam. Ik ben persoonlijk van mening dat religie tegennatuurlijk is. Toch ben ik ook van mening dat iedereen zijn eigen religie mag praktiseren. Er is niemand die jou of wie dan ook ergens toe dwingt.
   Nou ja…er is natuurlijk wel de overheid…

  • een bange vrouw permalink

   Inderdaad.
   Moslims hebben voor niemand dan hun eigen volk respect.
   Deze uitspraak doe ik i.v.m mijn vele ervaringen,wat ik constant zie op straat,
   krantenartikelen waarin ze weer lopen dreigen.mollen,aggressie uitlokken etc
   (of verzinnen die kranten dat)
   het lijkt wel of ze daar nog eens van genieten.
   Ik ben een bange vrouw die woont tussen tussen vele Marrokaanse moslims,
   mijn idem buren proberen mij weg te treiteren/te terorriseren/dreigen en intimideren.
   Het zijn ook echt tokkies,associaal,vuiliszakken in de hal,troep overal neersmijten zoals het ze uitkomt,veel herrie.
   Mij gaat het niet om het kleurtje,ook niet het geloof
   maar hun gedrag.
   Ik heb nog geen 1 fatsoenlijk Moslim mens ontmoet
   de eerste moet nog komen.
   ZE krijgen hier van alles vrijheid,een huis,zorg maar niks
   is genoeg voor ze
   en liegen dat ze kunnen een heel toneel stuk opvoeren.
   Ik heb het oval al aangekaart maar de liksen staan erbij en kijken ernaar.
   Nog maar een kopje thee dan?
   Ik ben op……….

   Een bange vrouw

   • En wat doet de PVV en de VVD dan voor u? Doen die zoveel aan uw problemen?
    Daarbij zijn de “linksen” die u noemt hoogstwaarschijnlijk de PvdA (de enige partij onder de noemer “links” die in het westen en zuiden van het land enige voet aan de grond kunnen krijgen). Daar heb ik al genoeg over gezegd.

    Bijzonder tekenend voor uw verhaal vind ik dat u zegt dat het niet om het geloof gaat, maar u wel constant spreekt over Moslims.

    Spreek ik nu eens uit mijn eigen ervaring: ik heb in een flat gewoond. Pak ‘em beet 75% niet westers en 25% westers. Nog nooit heb ik me onveilig gevoeld of nare ervaringen gehad met de 75%. De Westerse kwart daarentegen was voornamelijk asociaal en onaangepast. Die slingerden de vuilniszakken over het balkon (waar weer ratten en duiven op af kwamen) en zorgden voor vreemde situaties door agressief gedrag te vertonen als je daar wat van zegt.

    Ik kan u ook een x aantal wijken aanwijzen waar de autochtone bevolking voor de door u genoemde situaties zorgt.
    Het blijft wel spijtig dat u zich angstig voelt en wil dat soort gedrag dan ook geenszins goedpraten. Ik hoop dat er spoedig een oplossing voor uw probleem komt.
    Ik zeg alleen dat een anti-islam hetze geen oplossing biedt voor uw probleem.

    • Vrouw je hebt groot gelijk!

     De moslims zijn onaangepast en dreigend en er zijn tal van voorbeelden die dat aantonen.

     Mensen die dat niet willen zien zijn SLAAPKOPPEN!

     • Geef eens een goed voorbeeld van de dreigende aard van de Islam.
      Wat u bedoeld zijn onaangepaste individuen die toevalligerwijs Moslim zijn. Beste J, de kortzichtigheid die u hiermee tentoonspreidt is pas echt het toonbeeld van een slaapkop.

     • Wat dacht je van de aanslagen in New York????
      en vele andere aanslagen her en der gepleegd….
      DE ISLAM IS GEWELDDADIG EN DAT MOET EINDELIJK ERKEND WORDEN!!
      GEEN KERK STAAT ER IN EEN ISLAM LAND WAAROM IS DAT?
      VROUWEN RECHTEN IN DIE LANDEN???
      gENOEG VOORBEELDEN
      aub OPEN DE OGEN VOOR DZE INTOLANTIE

     • En de vele aanslagen in Amerika door autochtone extreem-rechtse groeperingen? En de Aanslagen in Japan door sektes? En de aanslagen door de ETA en het Sardijns Bevrijdingsleger? Of de IRA?

      Wel fijn hoe kortzichtig u generaliseert. Er zijn een aantal groeperingen die idiote ideeën hebben en meteen is de hele Islam geweldadig.

      Zoals ik op Kim hierboven ook al antwoordde: er staan zeer veel kerken in Islamitische landen.
      Wilt u het hebben over vrouwenrechten? In veel Islamitische landen was deze al eeuwen beter dan in het westen onder het Christelijk bewind. Pas de laatste honderd jaar is die invloed hier afgebroken.
      Toch worden hier nog steeds veel vrouwen onderdrukt door partijen als de SGP en vooral door westers sexisme! Misschien nog wel veel vaker dan door sommige Islamitische individuen. Een stille ramp dus.

      Geen fatsoenlijk voorbeeld dus. Daarnaast is het geven van een aantal aanslagen als voorbeeld nog geen bewijs voor de gewelddadigheid van een geloof.

      Opent u eerst maar uw eigen ogen voor uw eigen intolerantie!
      Ik heb mijn ogen wijd open voor de intolerantie in het zogenaamde vrije westen! Haat en sexisme zorgen ervoor dat de bevolking tegenover elkaar komt te staan. Beseft u zich dat maar eens even.

      Wat ik in dit soort gesprekjes boeiend vind is de dubbele moraal. Wij (het westen) zijn beter, want toleranter. Wij zijn dan boos op hun intolerantie waarna ook wij intolerant worden. Hoe tolerant zijn we dan eigenlijk!?

     • Jeroenn permalink

      Je leeft in een droomwereld man. Onderzoek bewijst dat Nederland spuugziek is van islam, toch wordt dit gecensueerd door de “vrijheid van godsdienst”. De Nederlandse cultuur wordt langzaam verdrongen door de middeleeuwse halal-cultuur. Jullie zien het zelf niet, maar Nederland wilt geen nieuwe moskeeën, alleen de moslims zelf. Jullie denken dat tolerant betekent dat je alles moet toelaten. In het Midden-Oosten worden Christenen vervolg. In Nigeria bijvoorbeeld worden ze gewoon vermoord als ze niet willen bekeren.

      Ze willen zich niet aanpassen in Nederland terwijl andere immigranten dat wel doen. Het is gewoon een achterlijke cultuur waar vrouwen achter worden gesteld. In de koran staat zelfs dat niet-islamieten moeten bekeerd worden of anders vermoord. Het is ook verboden om je te bekeren uit de islam.

      Dit is ons land en onze cultuur. Onze cultuur moet dominant blijven over die achterlijke middeleeuwse cultuur.

      Trouwens, aanslagen van de ETA, IRA, SBL en anderen hebben een andere betekenis dan de islamitische aanslagen. Die zijn bedoeld voor onafhankelijkheid. De islamitische aanslagen zijn bedoelt tegen de Westerse samenleving en is dus een aanval op onze cultuur.

     • Leef ik in een droomwereld? Ik heb in antwoord op uw vorige bericht al uw droombubbels kapot geprikt.

      Onderzoek heeft ook uitgewezen dat die “tsunami van moslims” helemaal niet plaatsvind! Als u denkt dat de anti-islam tendens wordt gecensureerd, moet u toch eens een krant openslaan. Nergens een goed woord voor de Islam, nergens wordt vermeld dat er weer een blanke christen een ander heeft beroofd, maar als het gaat om een getinte allochtoon, dan is het wel het vermelden waard. Racisme noemen ze dat.

      De bekeringsdrang tolereer ik van geen enkele godsdienst. Ga eens klagen over de Jehova’s. Die heb ik vele vele malen vaker aan de deur!

      “Ze” willen zich wel degelijk aanpassen en doen dat ook. Dat er een groep is die dat niet doet, heb ik ook nooit ontkent. Toch kun je niet zeggen dat het in de islamitische aard ligt om niet aan te passen.

      In de koran staat zelfs dat niet-islamieten moeten bekeerd worden of anders vermoord.

      Een misser van formaat. Daarover staat niets in de Koran. Er staat in dat niet-moslims hun geloof moeten kunnen beleiden als zij dat willen. Wel staat er dat zij een bepaalde belasting moeten betalen. Ook staat er in dat wanneer de Moslim twijfelt, hij mensen van het boek moet raadplegen. Die “mensen van het boek” zijn de aanhangers van het oude testament, nieuwe testament en de Torah, aangezien dat de basis is van de Islam.

      Dit is ons land en onze cultuur. Onze cultuur moet dominant blijven over die achterlijke middeleeuwse cultuur.

      Daar komt de nationalistische aap uit de mouw! Uw übermensch-gevoel is enorm kortzichtig.

      Aanslagen van de IRA, ETA etc. zijn inderdaad vanwege onafhankelijkheid, iets wat extremistische moslims ook eisen. Zij voelen zich (terecht overigens) bedreigt door “onze” cultuur.

      Jammer dat u zo vaak pseudo-feiten gebruikt.

   • ozturk permalink

    ik weet niet waar je woont, maar het beeld dat je schetst is echt niet leuk. ik zou als moslim snel die woning verlaten. kan j toch niet leven zo. heeft niets met islam te maken, je moet j zo voorstellen dat j in een wijk woont met allemaal fam flodder van een land wat als islam land bekend is. Vraag ter info aan een imam in de buurt wat j rechten zijn als buur tov j buren. je zult versteld zijn.

 7. een bange vrouw permalink

  ik bedoelde overal al aangekaart.
  maar de linksen…….

 8. Jeroenn permalink

  Anti Islam heeft niets te maken met de nazis in wo2. Jullie communisten leven in een droomwereld, jullie zien de realiteit niet. De waarheid is dat Nederland helemaal doodziek is van islam maar door jullie socialisten die het censureren komt de waarheid nooit boven tafel. Noem je zweepslagen als strafnormaal, zijn verkrachtingen van 8-jarigen normaal, is het normaal dat vrouwen onderdrukt worden? Dat is precies wat islam inhoudt. Christenen en joden worden daar vervolg en hier moeten we lief tegen ze doen? Trouwens, islamieten zijn trouwe aanhangers van Hitler, ze hebben hem zelfs geholpen in wo2 met het vermoorden van joden.

  • Beste Jeroenn,

   Anti-Islam heeft alles te maken met de Nazi’s in WW2. Ik geloof niet dat je het verband ziet, maar de algehele tendens en de nationalistische reactie naar ‘de ander’ is weer precies hetzelfde, alleen het specifieke geloof is anders.
   Ook Hitler gaf destijds gehoor aan de maatschappelijke onrust en gaf de Joden de schuld van alle problemen, net zoals Wilders dat nu doet. Heeft u nooit geschiedenisles gehad?

   Wij socialisten censureren helemaal niets. Overigens moet u wel het verschil kennen tussen socialisten, communisten en sociaal-democraten (die u dus eigenlijk bedoelt). Zoek het eens op.

   Ook ik ben fel gekant tegen de lijfstraffen die u noemt, maar vergeet niet dat het Westerse gevangeniswezen op een heel andere manier wellicht nog veel ergere mishandeling is.
   Verkrachtingen van kinderen doen zich in de Westerse wereld nagenoeg net zo vaak voor. Er is zelfs een markt voor! (als we het dan toch over idiotie hebben)

   U hebt blijkbaar geen idee wat de Islam echt inhoudt, want u herhaalt enkel de standaard stromannen die je op elke anti-islam blog kunt vinden.

   Had u echt opgelet bij geschiedenis, dan had u geweten dat er bijna een half miljoen moslims hebben gevochten tegen de moslims: eerst naast de Fransen, later naast de geallieerden. Uw argumenten zijn gebaseerd op lauter nationalistische gevoelens en niet op gezond verstand.

   • Jeroen permalink

    Omdat de moslims onafhankelijk wilden zijn ja vochten ze met de geallieerden mee, maar als jij wat beter bij geschiedenis had opgelet dan wist je zelf ook wel dat de Arabieren met Hitler onderhandelden over deelname aan de wo2. Jij noemt anti-islam het nieuwe anti-semitisme. Het Jodendom is velen malen kleiner en heeft een klein gebied voor hunzelf, de islam in vergelijking heeft meer dan 50 landen met islam. Dit is het gebied voor het westen, waar wij mogen leven volgens onze cultuur. De islam heeft ook gebied voor hun volgelingen. Islam en het Westen gaan niet samen en al zeker wat ze na 9/11 hebben gedaan. In landen zoals Indonesië worden zelfs Osama bin Laden t-shirts verkocht, hoe tolerant is dat? In landen zoals Bosnië zijn de christenen tijdens de Ottomaanse overheersing onder druk gezet om zich te bekeren. In landen zoals Nigeria worden christenen vermoord om hun religie. In de Koran staat zelfs dat moslims niets moeten aannemen van niet-gelovigen. Hoe wil je met dat volk dan een land op bouwen? Het multiculturisme heeft gefaald, dat is een feit, maar dat er dan nog steeds mensen zijn die dat ontkennen… Hoeveel reacties heb je hier gehad die het met je eens zijn, dat klopt: 0. De media wordt beheerst door communisten die iedere vorm van rechts en nationalisme afwijzen en belachelijk maken.

    • Omdat de moslims onafhankelijk wilden zijn ja vochten ze met de geallieerden mee, maar als jij wat beter bij geschiedenis had opgelet dan wist je zelf ook wel dat de Arabieren met Hitler onderhandelden over deelname aan de wo2.

     Dat klopt. Amin al-Hoesseini heeft inderdaad destijds onderhandelingen gevoerd met Hitler. Dat Hoesseini nog heeft opgeroepen tot het steunen van de Nazi’s betekent niet dat de gehele arabische wereld de Nazi’s steunden. Maar dan weet u natuurlijk ook waarom Hoesseini de Hitler steunde?
     Hoesseini was namelijk niet alleen tegen de Joden, maar ook tegen de Britten. Nooit gehoord van het Brits mandaat? Daarin staat dat de Joden een geannexeerd stuk land mochten hebben. Dat land was de grond waarop veel arabieren toen leefden. Ja, dat vinden mensen niet leuk.

     Overigens heeft maar een klein deel van de Arabieren (en eigenlijk meer de Slavische moslims) de Nazi’s gesteund. Ook wisten zij niet van Hitlers rassentheorie (dat werd later heel duidelijk). Daarnaast zijn lang niet alle moslims arabier. De Berbers bijvoorbeeld hadden Hitlers handreiking eerder al keihard afgeslagen en vochten later mee aan de geallieerde zijde.

     Jij noemt anti-islam het nieuwe anti-semitisme. Het Jodendom is velen malen kleiner en heeft een klein gebied voor hunzelf, de islam in vergelijking heeft meer dan 50 landen met islam. Dit is het gebied voor het westen, waar wij mogen leven volgens onze cultuur. De islam heeft ook gebied voor hun volgelingen. Islam en het Westen gaan niet samen en al zeker wat ze na 9/11 hebben gedaan.

     Anti-Islam is in feite ook antisemitisme. De terminologische uitleg daarover staat ook in het artikel, lees het eens.
     U zegt dat het Jodendom veel kleiner is. Het aantal Joden is inderdaad kleiner dan het aantal Moslims. Toch is het onzin om te beweren dat leefruimte voor de Joden veel kleiner is. De gehele Westerse wereld is namelijk onderdeel van hun leefruimte en zijn ook gewoon welkom in bijvoorbeeld Zuid Amerika en Oost Azië. Daarmee is de leefruimte voor Joden en Christenen vele malen groter dan die voor de Moslims.
     Dat 9/11 de relatie tussen beide kanten geen goed gedaan heeft moge duidelijk zijn. Toch is dit een conflict wat al vele eeuwen langer speelt. Al sinds de middeleeuwen worden de Moslims door Christenen en Joden bevochten. Overwinningen, maar ook wandaden en slachtingen kwamen daarbij op het conto van alle betrokken partijen. De Islam daarop afrekenen is behoorlijk kortzichtig.

     In landen zoals Indonesië worden zelfs Osama bin Laden t-shirts verkocht, hoe tolerant is dat?

     In landen als Nederland, Duitsland en Amerika worden nog altijd Nazi-vlaggen en Mein Kampf verkocht. Ook worden mensen als Le Pen en Wilders hier aanbeden. Nee dat is lekker tolerant.

     In landen zoals Indonesië worden zelfs Osama bin Laden t-shirts verkocht, hoe tolerant is dat?

     Net zoals de Christenen deden in de arabische wereld ten tijde van de kruistochten?

     In de Koran staat zelfs dat moslims niets moeten aannemen van niet-gelovigen.

     Tja, zoals al eerder gezegd, er staat (ook) iets heel anders in.

     Hoeveel reacties heb je hier gehad die het met je eens zijn, dat klopt: 0.

     Gek eigenlijk. De eerste twee waren al meteen positief. Dit soort artikelen zijn voor nationalisten als jij nogal agiterend en genereren zodoende dus eigenlijk altijd veel meer negatieve respons. Niet zo heel verwonderlijk dus dat er meer negatieve reacties zijn als positieve. Elders heb ik met ditzelfde artikel veel meer positieve reacties gehad, dat vond ik nou vreemd.

     De media wordt beheerst door communisten die iedere vorm van rechts en nationalisme afwijzen en belachelijk maken.

     Deze vind ik altijd heel grappig. En weet je waarom? Omdat de mensen die zaterdag demonstreerden tegen zwarte piet werden afgeschilderd als een stel debielen en niemand iets hoorde over het keiharde politieoptreden aldaar.

     Hou je daarentegen een manifestatie vóór zwarte piet, dan kun je rustig met je rechterhand in de lucht staan en racistische leuzen roepen. De politie tweet naderhand nog dat het er zo gezellig en gemoedelijk aan toe ging!

     Zeg nu nog eens hardop dat de media wordt beheerst door communisten. Er zit overigens nog een fout in: communisten beheersen niks, die zijn daar fel tegen. U bent in de war met Stalinisten, die op hun beurt weer geen macht hebben in Nederland (godzijdank). Nee, de media is enorm op de hand van rechts en de Nationalisten. Meer dan u zou weten.

     Als de media zou worden beheerst door “links” (ik denk dat u dat bedoelt), dan zouden de nationalisten er heel wat slechter af komen. Dan hoefde alleen de waarheid getoont te worden, want nationalisten kunnen zichzelf nog het best belachelijk maken.

    • Leest u ook dit eens: http://www.amsterdam.nl/zorg-welzijn/hoffelijk-amsterdam/index-colums/columns/'-verhaal'-moslims/

     Geen zorgen, het komt niet van een links persoon of een Moslim, maar van een Rabbijn.

 9. Kom nog even op voor ze achterlijke baviaan. Niets is toeval, de cijfers liegen er niet om, moslim-haat is terecht en dat zal zo blijven. De meest geweldadige religie vandaag de dag die beestachtige idëen ten koste van alles en iedereen zullen doordrukken. Ik kan zo 100 antisemitische Moslim-sites te verschijn toveren. Al-Qaida, Hamas, ISIS, Religion of Peace :D! Kom op man, zet die roze bril is van je zotte kop

 10. #jesuischarlie permalink

  Als extremisten niet zullen rusten tot iedereen is bekeert tot de islam of tot alle ongelovigen zijn vermoord.
  Dan zal ik samen met miljarden anderen niet rusten tot iedere jihad strijder of andere islamitische extremist van deze aardbodem verdwenen zijn.

  Wees alert, en wees niet bang. Maar wees wel slim.
  En maak een eind aan het onnodig verliezen van onschuldige burgers.

 11. nabila permalink

  We leven anno september 2015.

  Komen er nog meer islam mensen naar dit land,

  met hun coran zonder vrede of liefdes band,

  dat haar volgelingen liever in oorlogen verbrand.

  Nu hulp komt zoeken bij het EU christen verbond,

  wat in haar ogen oh zo ongewenst bestond,

  en brood en water vraagt met bedelende mond.

  Laf worden we neergeknalt door moslim fanaten,

  of opgeblazen door hun verwoestende granaten,

  arrogant gepest met foulard en hijab in steden en straten.

  Evangiles de notre Seigneur, wacht U voor de valse profeet,

  ze verschijnen voor U in berber kleren gekleed,

  maar het zijn wolven en hun beet geeft dodelijk leed.

  (Matthieu 7.15)

Trackbacks & Pingbacks

 1. Anti-Islam 2; Oorzaak |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: